четвртак, 14. април 2016.

ZELENO VOLIM TE ZELENO







































































 

Nekoliko poslednjih dana provodim uživajuću u uređivanju zelenila u svom dvorištu. Pre nekoliko godina odlučila sam , u okviru projekta štednje, da kupujem isključivo višegodišnje biljke. tako da je ove godine u mom dvorištu nabujalo zelenilo bez trunke uloženog dinara. Štedim kupujići skuplje i trajnije biljke. ove godine bih volela da dodam još neko zimzeleno bilje ne bi li moj vrt i zimi bio jednako živopisan. Presađujem ono što se previše raširilo, poklanjam svojim prijateljicama, menjam mesta nekim biljkama, okopavam, ono što mi se nesviđa poklanjam, orezujem ono što treba orezati, sve u svemu , radim, učim i uživam.


 



Čitam "Aleksandrijski kvartet" Lorensa Darela i " San letnje noći" Viljema Šekspira. 

Čizkejk sa vanilom i čokoladom, izvanredan ukus. Posle dugo vremena našla sam u marketu želatun u listićima i odmah da kažem da je neuporedivo bolji od onog praškastog. 


Poklon od Marijane i Aleksandra, Keks ima ukus koji me podseća na detinjstvo. Moja mama i sve mame iz komšilika pravile su keksiće ovakvog ukusa, testo su ubacivale u neku malu mašinu, menjale mustre i tako dobijale keksiće različitog oblika , meni su bili najdraži neki u obliku ježa. Mmmm kako je lepo mirisala kuhinja moga detinjstva.... Inače keks je nestao brzinom svetlosti, pa tako nisam uspela da fotografišem kutiju dok je bila puna...