четвртак, 9. новембар 2023.
KROASANI
Posle dugo vremena, sve se uklopilo, počela je sezona grejanja, kiše i vetrovi se svakodnevno smenjuju, dovoljno slobodnog vremena i čežnja za toplim, mekanim, mirišljivim testom... volim kad mi kuhinjom zagospodari brašno i topla rerna, hrskava korica, mekani fil, testo poput pamuka. Kroasan po ovom receptu pravim oko četrdesetak godina i i mogu slobodno da kažem da je recept sazrevao zajedno sa mnom. Napisaću sada originalni recept, kako sam i sama dobila, a svako će imati šansu da ga lagano pretvori u samo svoj, poseban i originalan. KROASANI : 1 kg mekog brašna, 1 pakovanje maslaca, 2 jaja, dcl ulja, 1 kafena kašika soli i isto toliko šećera, 1 kiselu pavlaku, 1 kvasac, 1/2 l mleka. Umesiti mekano testo, ostaviti oko dva sata da naraste, potom testo razvući tanko, premazati onaj maslac ( maslac ne stavljati u testo kad se mesi) i uviti kao rolat. Neka odstoji sat vremena, potom rolat istanjiti seći na trouglova i na svaki trougao staviti dobar grumen sira, uviti kroasan, poređati u pleh, pa neka ponovo odstoji sat vremena, potom premazati žumance, posuti susama i na svaki kroasan staviti malo maslaca... peći oko 50 minuta na 180 stepeni.
Пријавите се на:
Постови (Atom)