уторак, 9. мај 2017.

MAJ

Dan, noć, mesec, sunce, kiša i zelenilo koje samo u maju ume da  bude tako jedro i sveže.  Uživanje u svakom trenutku ovog čudesnog vremena , zahvaljujući mom savršenom prilagođavanju vremenskim prilikama i samom godišnjem dobu. Ruže su tek u pupoljcima i ti pupoljci šire miris , blag, svež , nedefinisan, neuporediv ni sa čim i zovem ga samo - miris pupoljka , miris koji najavljuje svu raskoš mirisa procvetale ruže. 

Svakodnevno se smenjuju kiša i sunce, tako da smo u toku svakog od prethodnih dana, doživljavali celu paletu vremenskih prilika kojima se odlikuje masec maj. Savršeno lako i brzo , u toku samo jednog dana, prelazim iz toplih džempera, mantila i gumenih čizama u tananu majičicu, helanke i patike. Duge šetnje , rad u bašti, grejanje na toplom suncu , a onda , najednom pokrivena toplim ćebetom, uživam u čitanju knjige i dobovanju kiše o prozor. D I V NO !

Proslavili smo ĐURĐEVDAN ,slavu svih mojih predaka, prvi put onako kao dolikuje uz sveštenika . Prvi put od kako nema mog dede, osetila sam duboko svu mističnost odavanja počasti sv. Georgiju koji vekovima štiti sve moje pretke i kome se molim za zaštitu svoje porodice.