среда, 4. фебруар 2015.

MARINIRANI SAMPINJONI


      Jedna od namirnica koja nikako ne sme nedostajati u mom spajzu jesu marinirani sampinjoni. Ne volim da ih kupujem iz vise razloga.
Najpre, domaci su neuporedivo ukusniji, zatim usteda nikako nije zanemarljiva i na kraju uzivam  u njihovoj pripremi.             
Za mariniranje je pozeljno kupiti sto sitnije sampinjone, ali ako mozete nabaviti samo krupne, nije vazno , i oni ce biti jednako dobri. Ja redovno mariniram dva kilograma sampinjona i svi sastojci su prilagodjeni toj kolicini. U veliku posudu sipati 1 l. vode, 1 dcl. sirca, malo ulja, 3 kasicice soli, 2 kasicice secera, origano, majcinu dusicu, bosiljak i biber u zrnu. Dok cekate da sve to provri , naseckajte sampinjone. U kljucalu vodu sipati seckane sampinjone i kuvati ih petnaestak minuta. Prohladiti i sipati u tegle.