четвртак, 3. јануар 2019.

ŠAMPANJAC

 

 


Doček Nove Godine neizbežno donosi osećaj zasluženog opuštanja, a ako postoji nešto u čemu se stapa taj divni osećaj slavlja, nade u sve dobro što očekujemo da će nam Nova Godina doneti, to je svakako šampanjac! Nebitno je da li Novu Godinu čekamo u porodici, sa prijateljima ili na neki treći način, to je svakako vreme kad treba otvoriti šampanjac.

Šampanjac unosi glamur u te čarobne trenutke! 

Razmislite o tome da malo tog glamura dozvolite sebi ponekad nakon napornog dana. ... šampanjac u kadi punoj tople kupke.... šampanjac da nazdravimo sebi ili svojim najbližima neki mali uspeh, neku nadu... da prizovemo sreću u svoj život... da olakšamo neki teški trenutak... šampanjac kao uteha...

Vinton Čerčil je svoju ljubav prema šampanjcu objašnjavao citirajući Napoleona " Nisam mogao da živim bez šampanjca. U pobedi sam ga zaslužio. U porazu mi je bio potreban . 

Ne sumnjam da je Napoleon i te kako znao sve dobre strane ispijanja šampanjca , pa nam ostaje jedino da sledimo tu njegovu divnu naviku .

Da bi se vino moglo nazvati šampanjcem neophodno je da bude proizvedeno u oblasti Šampanj u Francuskoj. U proizvodnji šampanjca postoje vrlo strogi propisi. Šampanjac je nastao kada je monah Dom Perinjom slučajno otkrio čudna svojstva dodatnog vrenja vina, koje proizvodi te čudne mehuriće.

Želim vam srećnu Novu Godinu i što više šampanjca u njoj !

Нема коментара:

Постави коментар