уторак, 9. мај 2017.

MAJ





























Dan, noć, mesec, sunce, kiša i zelenilo koje samo u maju ume da  bude tako jedro i sveže.  Uživanje u svakom trenutku ovog čudesnog vremena , zahvaljujući mom savršenom prilagođavanju vremenskim prilikama i samom godišnjem dobu. Ruže su tek u pupoljcima i ti pupoljci šire miris , blag, svež , nedefinisan, neuporediv ni sa čim i zovem ga samo - miris pupoljka , miris koji najavljuje svu raskoš mirisa procvetale ruže. 

Svakodnevno se smenjuju kiša i sunce, tako da smo u toku svakog od prethodnih dana, doživljavali celu paletu vremenskih prilika kojima se odlikuje masec maj. Savršeno lako i brzo , u toku samo jednog dana, prelazim iz toplih džempera, mantila i gumenih čizama u tananu majičicu, helanke i patike. Duge šetnje , rad u bašti, grejanje na toplom suncu , a onda , najednom pokrivena toplim ćebetom, uživam u čitanju knjige i dobovanju kiše o prozor. D I V NO !

Proslavili smo ĐURĐEVDAN ,slavu svih mojih predaka, prvi put onako kao dolikuje uz sveštenika . Prvi put od kako nema mog dede, osetila sam duboko svu mističnost odavanja počasti sv. Georgiju koji vekovima štiti sve moje pretke i kome se molim za zaštitu svoje porodice.





2 коментара:

  1. Divno si opisala Maj i sve njegove čari, ali i ćudi. Ove godine smo zaista imali priliku da ih vidimo i osetimo. Raskošna i prevrtljiva, donela nam je i radost i brigu u bašti, baš onako kako si opisala. Uživaj u lepim danima! xx
    Vesna - Home Chic Club

    ОдговориИзбриши
  2. Neke bitne stvari stvari, za mene, dogodile su se u mesecu maju--devetog maja rodjena je moja starija ćerka Katarina, koja je ove godine proslavila tridesetdrugi rođendan, zatim Đurđevdan, čitavo detinjstvo protkano uspomenama na dan proveden sa celokupnom porodicom, moji DRAGI deda, baba tetke, stric, braća, sestre. Tako je ovaj mesec duboko utisnuo toplinu i svu ljubav ovog sveta u moje srce. Pozdrav i puno ljubavi i radosti...

    ОдговориИзбриши