недеља, 25. децембар 2016.

NOVOGODIŠNJE ČAROLIJE U MOM DOMU

Volim decembar, njegov oštar i hladan vazduh od kog mi bride dlanovi, crvene uši , barice vode zaleđene sa strane, para koji mi izlazi iz usta, osećaj daha koji se ledi i čini mi još dražim moju toplu kuću. Izmaglicu koja nastaje od hladnoće, još zelenu travu pokrivenju injem. Volim decembar zbog toga što najavljuje početak slavlja i praznične atmosfere u mom domu koja počinje četrnaestog decembra , rođendanom mog muža . Posle te rodjendanske gungule počinju pripreme za ukrašavanje kuče.  Katarina i ja smo ove godine napravile nešto više dekupaž ukrasa nego prošle godine i oni su naravno bili za nijansu savršeniji nego oni od prošle godine. 

Liturgije postaju svečanije, atmosfera u crkvi lepša i svi se lagano pripremamo za  Božić - post, malo više razmišljmo o bližnjima, o duhovnosti , o zahvalnosti na svemu što imamo. 

Planiram jelovnik za Božić, Novu godinu....

Dani su kratki, noći izuzetno duge i vreme je idealno za čitanje i uživanje toplim zimskim večerima.

Evo nekih fotografija koje sam napravila prilikom ukrašavanja svoje kuće...

Jelkica, napravile je Katarina i ja pre nekoliko dana.

Srce, sa izrezom u obliku srca u sredini, jako mi se dopada i stavila sam ga ispod same zvezde koja je na vrhu, a kroz otvor u obliku srca provukla malu sijalicu, tako da divno svetli.

Neizbežno, rascvetalo srce!

Čizma puna paketića!

Deda Mraz na zvonu i malo srculence kao otvor!




















Pa eto, ima tu još detalja , ali sam ja za vas , ovoga puta izabrala ovo. 

4 коментара:

  1. Divno si ukrasila dom draga! Nadam se da si imala lepe praznike i da ćeš se brzo oporaviti! xoxo
    Vesna - Home Chic Club

    ОдговориИзбриши
  2. Pošto zaista uživam u novogodišnjoj atmosferi , jedna "mala" povreda kolena mi ništa ne može. Uživaj u snežnoj idili !

    ОдговориИзбриши
  3. Ovo je zaista najljepši dio godine! Uživajmo dok traje! Posebno mi se sviđaju tvoji ručno izrađeni ornamenti. E, to su prave uspomene

    ОдговориИзбриши